Velkommen til dig i Kalundborg Sejlklub for unge.

Jolle, SUP og Windsurfing

.

Velkommen til vores sejlklub! 



Kalundborg Sejlklub er en af Danmarks ældste sejlklubber stiftet i år 1902. Vi tilbyder en lang række forskellige aktiviteter fra begynderniveau til erfaren sejler. Vi har mange stolte traditioner og har leveret flere dygtige sejlere. I øjeblikket er det windsurferne Christoffer Damgaard, Christina Larsen og Magne Løbner Haas, der brillerer på den danske windsurfscene og høstede 8 medaljer samlet til DM 2023. Christoffer Damgaard blev også danmarksmester i IQ Foil og Windsurfing Overall i 2023.



Vi arbejder ud fra følgende program for i år:

Sommerprogram (Påske til efterårsferien)

Fortsætteropstart: Opstart den 8. april kl. 16.30 – 20.00 inklusiv forældremøde med vigtig information.

Begynderopstart: Opstart den 6. maj kl. 16.30 – 20.00. Præsentation af trænergruppen, vigtig information og forældremøde.

Sidste træning inden sommerferien bliver mandag den 24. juni.

Vores mål for dig som sejler og din familie er, at du synes, det er sjovt og trygt at sejle, at du får en masse nye sejlervenner og bliver en del af et ungt socialt fællesskab med leg, fest og hygge i og udenfor ungdomslokalet. Vi ønsker at skabe små eventyr på vandet med masser af frisk luft og dejlige naturoplevelser. Samtidig vil du lære at begå dig sikkert på vandet, sammen med andre, så der sker en personlig udvikling.

Jollesejlads

Hvis du interesserer dig for at sejle, får du tildelt din egen optimistjolle fra sæsonstart og sejler i den i nogle sæsoner. Derefter kan du, når du har lært de nødvendige færdigheder, prøve andre jolletyper, f.eks. enmandsjoller som Zoom8 eller Ilcajollen (tidligere Laserjolle). Du kan også sejle i vores tomandsfevajolle, sejle stærkt i vores nye katamaran eller tage på tur med andre i vores j80’er – en kølbåd med plads til 6 mand i. Du kan starte med at sejle, når du er 8 år.

Windsurfing

Hvis du ønsker at windsurfe er det bedst, hvis du starter i 10-årsalderen, så du kan løfte sejlet ud af vandet. Derfor kan du med fordel starte i optimistjollen og eventuelt skifte til windsurfing, når dine “guns” er stærke nok til at håndtere et sejl.

Faciliteter og udstyr

I Kalundborg Sejlklub har vi fine faciliteter både udendørs og indendørs. Udenfor står joller og trailere med windsurfudstyr og SUP-boards. Indenfor har vi omklædningsrum og bad samt ungdomslokalet, hvor man efter sejlads kan tage sig en snack i vores køleskab og slappe af i det bløde hjørne. Vi har klubaften de fleste mandage, hvor det sociale er i højsædet. Her laver vi mad i vores store køkken og hygger efter sejlads i vores spisesal. Andre gange griller vi udenfor og nyder samværet og solen der.

Forældrene laver mad, og I opfordres til at være med i spisningen, for dels at styrke båndet mellem de unge og dels styrke fællesskabet inden for forældregruppen. Vi har alle brug for en pause, så hvorfor ikke spise med? 

Klubaftenen afsluttes med et skippermøde, hvor dagens oplevelser diskuteres, og nye mål kan sættes.

Vi har desuden våddragter, veste og sko til de fleste størrelser, så man som nybegynder bare skal have et håndklæde og badedragt med samt gåpåmod. Alle faciliteter kan benyttes gratis, når man er blevet medlem af sejlklubben.

Tryghed og sikkerhed

De to ord er helt centrale for ungdomsafdelingens arbejde. Man skal være tryg både som forældre og ung, når der sejles og sikkerheden skal være i top. Derfor har vi også to RIB’s (Rigid Inflatable Boat) og Zephyr til rådighed, når der trænes på vandet, så det er muligt at komme hurtigt hen til dit barn, hvis der skulle være behov for dette. Endvidere lettes kommunikation ifm. Træningen mellem træner og sejler. På vandet bærer instruktørerne VHF-radioer og på land er der en brovagt, så der kan kommunikeres fra vand til land og omvendt.

Jollerne sejler primært i det skraverede område på billedet nedenfor, mens windsurf- og SUP-introduktion foregår i ”badekarret” bag et flydereb. Når man er mere rutineret, og har opnået de rette kompetencer, kan man sejle ud i fjorden. Dette sker i samråd mellem træner og den unge sejler, og det er særligt windsurferfortsættere, der sejler på fjorden

Billeder af unge

Vi vil gerne kunne tage billeder af de aktiviteter, der sker i ungdomsafdelingen. Derfor håber vi på jeres samtykke. Hvis ikke I ønsker, at der skal tage billeder af jeres børn, må I sige til. 

Medlemskab og tilmelding

Er det dyrt? NEJ! I Kalundborg sejlklub koster det 225 kr halvårligt eller 450 kr årligt for at være medlem af sejlklubbens ungdomsafdeling i alderen 0 – 24 år. Sæsonen løber fra omkring påske til efterårsferien. For at sikre at der er udstyr nok til alle, er der begrænsede pladser.

Hvis du ønsker at blive medlem af sejlklubben, skal du tilmelde dit barn ved at sende en besked til ungdomsleder Thomas Bach Møller på 41827082 eller via sms. Når du har modtaget en bekræftelse, kan du tilmelde dit barn på sejlklubbens hjemmeside. Klik på bjælkerne i venstre hjørne, klik dernæst på ”meld dig ind her” og vælg  ”Juniormedlem 0-24 år”. 

Klubmodul.dk - Nem klubadministration (kalundborg-sejlklub.dk)

Hvis vi bliver overbookede opretter vi en venteliste

 

Træning

Alle sejlere træner sammen mandage, og om torsdagen er der “fri leg”, hvor man beslutter sig for dagens aktiviteter i samråd med trænerne. Det starter og slutter begge dage kl. 16.30 - 19.00. Om mandagen er der klubaften, hvor der er aftensmad lavet af forældrene.

Vi holder sommerferie i uge 27 - 31, men vi afholder forskellige aktiviteter i klubben, hvor der vil være mulighed for at komme på vandet.

Sæsonen afsluttes med klubmesterskab og vi plejer f.eks. også at afholde Free Ride Fun Cup for de vestsjællandske windsurfere.

Opstart er altid efter Påske og sæsonen slutter på vandet i uge 41 inden efterårsferien. Hold øje med detaljerne på vores facebookside Kalundborg Sejlklub - Ungdom joller og surf

Vintersæson

Om vinteren er der ikke træning på vandet, men vi fortsætter på land i ungdomslokalet hver anden mandag hele vintersæsonen fra kl. 16.30 – 18.00. Her samles trænerne og sejlerne, hvor der trænes teori, sikkerhed og lettere fysisk træning, så de sociale bånd, der er skabt, fastholdes. Vi har f.eks. Halloweenfest - HYYYL, julehygge, champagne- og kransekagesurf den 31/12, E-sejladsarrangementer, Kakaoklub og meget andet.

Kalundborg Sejlklub er desuden tildelt “Ungdomsvenlig  Sejlklub” og vores undervisning følger principperne i Dansk Sejlunions Diplomsejlerskole. Herunder arbejder vi også med adventuresejlads.

Brovagt og spisning

For at sikkerheden er i top skal der altid være en brovagt og en voksen hjælper til rådighed ved hver træning. En brovagt er en person, der vha. VHF-radioen varetager forskellige roller på land. F.eks kan man hjælpe med at få surftraileren ned til vandet, sætte et plaster på en finger, lyne våddragten eller sørge for at der kommer orden i skostørrelserne. Desuden kommunikerer brovagten vha. VHF’en med instruktørerne på vandet, hvis en sejler er på vej ind, og skal have hjælp til f.eks. ophaling af jollen. Brovagten er en forældre, der bærer en synlig gul vest. 

Brovagten og hjælperen står ligeledes for aftensmad, borddækning og evt. afrydning og opvask, hvis der er klubaften. Det lyder som et større arbejde, men det er det nu ikke. Spørg blot om hjælp. Keep it simple er mottoet her. Her har vi haft stor succes med simple billige retter, f.eks. madpandekager, hotdogs på grillen, pitabrød med fyld eller spaghetti bolognese. De unge er sultne, de forlanger ikke gourmet!  De resterende mandage nyder du, at ulvetimen er afskaffet og får sejlskab af glade sejler-unge! 

Før klubaften melder sejlere mfl. sig til aftensmaden på vores facebookgruppe Kalundborg Sejlklub - Ungdom joller og surf, så vi dels undgår madspild, men også så brovagten har mulighed for at se, hvor mange der deltager til træningen og aftensmaden. Det er derfor også vigtigt, at man som forældre hjælper sit barn med denne tilmelding. 

Brovagten og hjælperen skal være til rådighed fra kl. 16.30 - 20.30. Et skema for hvem der er brovagter kommer ligeledes til at ligge på facebookgruppen. I skal forvente at være behjælpelige 1-2 gange i forårs- og efterårssæsonen.

Opgaverne er kort at:

  • Være synlige og tilstede under hele træningen
  • Hjælpe sejlerne med at komme i vandet og op igen
  • Have tændt for VHF’en under hele træningen. Man får en udførlig instruktion om hvordan.
  • Lave aftensmad til deltagerne til klubaftensarrangementet

Hvis der ikke møder brovagter op til træningen, er der desværre ingen børn på vandet. 

Hvem er trænerne?

Trænerne er selv erfarne unge sejlere, der har lyst til at videregive deres glæde og erfaringer med sejlsport. Det kræver meget at være en god træner, mere end blot at være en dygtig sejler. Vores trænere bestræber sig på at være opmærksomme og omsorgsfulde, tryghedsskabende og behjælpelige med stort og småt. Vi tilstræber også, at vores trænere deltager i kurser for at dygtiggøre sig. 

Påklædning til træning

I et af vores skure hænger der våddragter, vådsko (jolle), vådstøvler (windsurf), som alle kan benytte til træning. En varm hue og et par havehandsker er også gode engang imellem, da vi kommer meget i vandet. Solcreme er også vigtigt.

Hvis man ønsker at købe eget udstyr kan vi anbefale følgende butikker:

https://aarhusseashop.dk/ (Jolle- og sejlads)

One Open Sky | Tidligere Nautic Surf og Ski - Prisgaranti & hurtig levering (Windsurf, SUP, foil)

Westwind Surfshop - Danmarks største udvalg af surfudstyr (windsurf og SUP)

Ny sejler og de første par gange i området

Inden jollesejlerne kommer i vandet, går  der nogle træningsgange, hvor sejleren får tildelt en jolle, som de skal gøre klar til sæsonstart. Her får sejleren også en gennemgang af, hvad udstyret hedder, og en introduktion til faciliteterne og andet udstyr. Som forælder er det vigtigt at deltage, dels for at skabe tryghed men også for at hjælpe til. Det samme gælder for windsurfing, men her er der mindre der skal gøres klart til sæsonen..

Første dag kan nok virke uoverskuelig og måske kaotisk, men bare rolig, trænerne har styr på det, og I som forældre skal bare lade dem tage styringen. Som forælder kan de sikkert godt bruge en hånd, så bare spørg dem. 

Unge lærer sejlads med forskellig hastighed, jo flere timer man er på vandet, jo hurtigere lærer man, men det tager tid, så hav tålmodighed! Hvis den unge er ked af noget ifm. træningen, så tal med trænerne, så vi kan få det løst i fællesskab.

Mere sejlads?

Der er masser af muligheder! Som sejler og windsurfer er der forskellige camps i løbet af sæsonen.

I surfregi tager vores unge f.eks. til Young Gun Camp i Bork havn, forkortet YGC. Det var “de fedeste dage - nogensinde”! Se her, hvad det går ud på: young gun camp - Google-søgning

Senere på året i efterårsferien er der windsurfing i Klitmøller, samt surfing og bølgewindsurfing. Fed efterårsaktivitet for hele familien.

Som jollesejler er der også masser af muligheder, spørg blot instruktørerne eller se f.eks. her: datoer gp og u-dm (dansksejlunion.dk)

Der er også: Stege lejr

… og meget andet.

Aktive forældre og forældreopgaver 

Vores afdeling drives af ungdomsudvalget, en gruppe på 4-5 frivillige, der brænder for at ungdomsafdelingen syder af liv og glade unge mennesker. Vi mødes 6 - 10 gange årligt og planlægger årets gang og de forskellige aktiviteter, men vi kan ikke løfte det hele. Hvis der er noget, der ikke fungerer, er det op til os i samarbejde med jer forældre at få det løst. Der er rigtig mange opgaver under en sæson, så byd ind med det, du kan hjælpe os med. Organisationstalent, bil og lyst til at køre en trailer med optimistjoller til stævne, lidt fingersnilde til småreparationer af joller/udstyr etc. er altid velkomment.

Før træning kan du hjælpe dit barn med at være klar til tiden og hjælpe dem med at hente udstyr. Ofte driller våddragten eller skoene er for små. Hjælp også børnene med at hjælpe hinanden, så de lærer hinanden at kende og lærer at klare sig selv. 

Efter træning gennemgås udstyret, og hvis der  er noget, der er gået i stykker, skal instruktørerne have besked, så det kan blive repareret. Hjælp med oprydning, så veste, våddragter efter de er rengjort i badet, hænges tilbage på bøjlen i skuret efter størrelse, så de er lette at finde næste gang. 

Ifm. med windsurfing skal sejlene hænges op igen og boards på plads.

Ifm. jollesejlads skal sejl, ror, sværd og jolle bæres på plads.

I omklædningsrummene skal gulvet skylles rent for sand, snavs og evt. tang med slangen.

Vi skiftes til at tage opvasken.

Spørg trænerne, hvis du er i tvivl.


Hvis du har yderligere spørgsmål, så kontakt mig på

Telefonnummer 41827082 eller per mail: ungdom@kalundborg-sejlklub.dk (jeg kigger ikke der hver dag :-))

 Mvh. ungdomsleder Thomas Bach Møller

Se også vores NYHEDER





Klik på annoncerne og støt vores sponsorer