Skibshunden Mandy måtte pænt vente under beddingsvognen, til Esbern Snares Smeden returnerede med den reparerede køl til "Livas 3"
 
27.8. 2019 

En glad sejlerfamilie fra Tyskland 

Familien Plätz fra Buttenhausen i Sydtyskland var mandag den 26. august nået til Kalundborg i deres lille sejlbåd. Men noget var galt. Sænkekølen fungerede ikke. Det viste sig, den var skæv og bøjet næsten 45 grader. Gode råd var dyre, men heldigvis var der folk på sejlklubbens bedding på Gisseløre, som kunne hjælpe. De fik båden halet op, så man kunne besigtige skaderne, og Esbern Snares Smeden blev tilkaldt. Næste dag var kølen rettet op og svejset og kunne monteres, så familien kunne fortsætte rejsen mod Stenungsund i Sverige. Udgangspunktet havde været Rostock, og de havde haft hårdt vejr på vejen til Gedser, fortalte børnene Rebekka og Josephine, men både de og lillebror Felix havde taget strabadserne og søsygen med godt humør. Wulf Plätz og hustruen Nadine fortalte, at hele episoden havde givet noget stress, men nu var de igen ved godt mod og klar til at sætte kursen nordover, og de var dybt taknemmelige for al den hjælp de havde fået i Kalundborg. I Sverige, fortalte de, havde de en lille hytte ved en sø, og dertil skulle båden så fragtes på trailer efter ankomsten til Stenungsund.

 
Familien Plätz fra Sydtyskland på vej fra Rostock til Stenungsund i Sverige måtte gøre et længere ophold end planlagt i Kalundborg på grund af en havareret køl.